Close
       
Contacteaza-ne: +40 (721) 001 556

October 1, 2023

De ce oamenii iubesc câinii din rasa ciobănesc caucazian?

Ești un iubitor de animale care adoră să se giugiulească cu câinii pe care îi întâlnește în timpul plimbărilor zilnice? Dacă da, suntem siguri că îți amintești momentele când  ți-a ieșit în cale un câine de munte ciobănesc caucazian. Nu ai cum să uiți o asemenea întâlnire! Oamenii iubesc câinii din rasa ciobănesc caucazian când îi văd pe străzi, toți stăpânii acestor câini știu asta. Mereu se opresc pentru mângâieri sau fotografii. În acest articol vom împărtăși câteva motive pentru care oamenii iubesc atât de mult această rasă.

1. Sunt mari și frumoși

Rasele mari sunt greu de trecut cu vederea și cu siguranță ciobăneștii caucazieni fac parte din lista raselor cele mai mari din lume. Au o înălțime la greabăn între 65 și 88 cm și o greutate între 45 și 100 de kilograme (femelele sunt mai mici decât masculii și dimensiunile lor variază  în funcție de crescător). În plus, au o blană bogată, cu multe straturi, care le amplifică dimensiunea, devenind un adevărat spectacol vizual.

Forma și dimensiunile craniului și ale oaselor pot varia în funcție de linia de sânge aleasă de crescător – există câini cu capete uriașe și oase mari care par în același timp foarte puternici, cât și uimitor de prietenoși.

În funcție de linia de crescător, fiecare proprietar care cumpără un câine din rasa ciobănesc caucazian poate alege dacă preferă un specimen mai mare sau unul de dimensiuni medii.

2. Sunt rari

Un alt aspect este raritatea lor. Datorită faptului că ciobăneștii caucazieni sunt câini de pază, sunt cu adevărat o priveliște rară pe stradă sau în orașe. Este mai probabil să întâlniți în plimbări un pui de ciobănesc caucazian decât un adult, este mai ușor de ieșit cu cei mici în oraș. Majoritatea proprietarilor de câini care cumpără câini din rasa ciobănesc caucazian aleg să îi țină în casă și curte, ieșind rareori la plimbare în lesă.

În plus de asta, cei care aleg să îi scoată petrec mult timp pentru a-i socializa și antrena de la vârste mici, pentru a dezvolta un temperament sociabil și sănătos. Prin urmare, este normal ca oamenii să iubească să vadă astfel de câini frumoși și impunători pe străzi; este o ocazie rară să îi întâlnească.

3. Au o energie puternică, dar calmă

Cu toate că pot părea înfiorători și sunt foarte puternici, în același timp, acești câini emană o energie foarte calmă și încrezătoare. Poate fi foarte satisfăcător să interacționezi cu un astfel de câine de pază, reușind să înfrunți poate o teamă mângâindu-l. De asemenea, poți să devii mai familiar cu rasele mai mari, dacă ai experiență doar cu tipuri de câini mai mici.

Pentru noii proprietari de câini, este o experiență uimitoare să iasă la plimbare cu un pui de ciobănesc caucazian. Am primit multe povești, poze și videoclipuri de la clienții noștri, în care sunt înconjurați de oameni și copii pe stradă, în parc sau în magazin. Toți doresc să interacționeze cu uriașul caucazian, câinele urs cum i se mai spune.

Este clar că acești oameni iubesc ciobăneștii caucazieni și se bucură de ocazia de a interacționa cu ei. Totuși, pașii de la a-i iubi până la a-i deține sunt destui și necesari de luat la cunoștință.

Așadar, dacă iubești cu adevărat această rasă și decizi într-un moment că vrei să o deții, este foarte important să te informezi, să ceri sfaturi și să vorbești cu alți proprietari și crescători. AI nevoie să discerni cu adevprat dacă acest tip de câine este cu adevărat potrivit pentru tine.

Titans Family are multe resurse pentru tine! Poți găsi videoclipuri cu informații și sfaturi despre rasă pe canalul nostru. De asemenea avem disponibili câini ciobănești caucazieni de vânzare și suntem deschiși la discuții pe mail sau chat în cazul în care ai întrebări!

*Fotografiile din articol sunt postate din amabilitatea dragilor noștri clienți din SUA, posesori de ciobănești de la Titans Family.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×