Close
       
Contacteaza-ne: +40 (765) 394 870

August 15, 2017

Primii pași în socializarea cu Ciobănescul Caucazian

socializarea cu ciobanescul caucazian

Cele mai multe dintre obiceiurile și deprinderile câinelui se formează în primul an de viață, iar în cazul Ciobănescului Caucazian socializarea este cu atât mai importantă cu cât are nevoie de o atenție sporită. Dacă te gândești să cumperi un cățel, află care sunt primii pași în socializarea cu el.

Atunci când micul Ciobănesc devine noul membru al familiei, este important să se obișnuiască cu mediul, cu diferite sunete, imagini, cu alte animale din curte și mai ales, cu toți membrii familiei. Dacă mârâie la o persoană sau la un obiect, nu îl mângâia și nu îl lua în brațe. Va vedea în acest gest o răsplată, îi va intensifica comportamentul și va înțelege că reacția potrivită atunci când îi este frică este mârâitul. Iar de aici, nu mai este decât un pas până la mușcat. Aceasta poate fi una dintre situațiile în care trebuie să îl faci să înțeleagă că tu ești stăpânul și să te impui în fața lui. Spune-i un „nu” hotărât și arată-i că nu are motive să îi fie teamă.

Ciobănescul Caucazian este un câine care adoră să se joace afară, să alerge prin curte și să se simtă liber. Arată-i curtea, împrejurimile și oferă-i timp să descopere și să se obișnuiască cu tot ce este în jurul lui. După ce devine confortabil cu membrii familiei, scoate-l afară din curte și plimbă-l prin parc. Este importat să socializeze nu doar cu alte persoane, ci și cu alți câini. Trebuie să ai grijă, însă, la felul în care reacționează. Neîncrederea față de străini este un instinct natural care poate ieși la iveală atunci când te aștepți mai puțin, iar de cele mai multe ori, Ciobănescul Caucazian tinde să își arate agresivitatea și superioritatea față de alți câini. Fii precaut, mai ales dacă în jur sunt câini de talie mică și corectează-l de fiecare dată când are o reacție violentă.

Primele trei luni ale acestui proces sunt esențiale. Trebuie să îl înțelegi și să îl înveți cum să se comporte nu doar în interiorul curții, ci și în afara ei. Odată deprinse abilitățile de socializare, va începe să prindă încredere și va fi mai puțin suspicios la ce se întâmplă în jurul lui. Află mai multe informații despre dresajul Ciobănescului Caucazian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×