Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

April 16, 2020

Ciobăneștii caucazieni și copiii

Musu Ciobanesc Caucazian si Copiii

Acești frumoși titani pe care îi creștem, Ciobăneștii Caucazieni, sunt câini minunați de avut în preajma familiei. Deseori, persoanele care au familii și se gândesc sa adopte un exemplar își pun întrebarea: “Cum se poartă ei cu copiii?” Răspunsul depinde de câteva puncte importante de acoperit din manualul oricărui posesor de câine. 

Acești frumoși uriași pot fi cei mai buni prieteni și gardieni pentru copii atâta vreme cât primesc atenția și dresajul de care au nevoie. Asumarea responsabilității pentru tipul de câine pe care vă hotărâți să îl adăugați familiei cât și pentru canisa de la care îl achiziționați vor asigura un fundament esențial pentru a începe cu această rasă. Apoi, sunt câteva lucru pe care este nevoie să le luați în considerare în ceea ce privește interacțiunea câinilor cu copiii.

1. Experiența cu câinii și antrenamentul adecvat

Dacă ești un proprietar de câini începător, așadar nu ai mai avut nici un câine până acum, atunci ar fi ideal să îți aloci un timp considerabil pentru a învăța cum să te porți în prezența unui câine. Învățarea limbajului corporal al unui câine și felul în care reacționează în diferite situații este esențială pentru a pune deoparte orice posibile frici sau situații neprevăzute și noi în prezența câinelui. Animalele funcționează bazate pe instincte, iar ciobănescul caucazian este un câine foarte protectiv pentru cei pe care îi consideră familia sa și pe teritoriul său. Este de înaltă importanță pentru puiul de ciobănesc să primească ședințe de dresaj atât cu stăpânul cât și cu un dresor,pentru a preveni orice risc de a avea un câine uriaș și de necontrolat care încearcă să protejeze casa de orice persoană care vine în vizită.

2. Dimensiunea contează

Un fapt evident în cazul câinilor de rase mari este că dimensiunea contează atunci când ai copii mici care aleargă în jurul casei. Un caucazian pufos este de asemenea un caucazian mare care va alerga în joaca lui, prezentând riscul de a dărâma copii de vârste mici. Este important pentru copii să le recunoască joaca și să știe ca există riscul de a fi dărâmați în prezența câinelui, pentru a nu se speria. Vă recomandăm să priviți acest videoclip pentru a vedea modul ideal de a face cunoștință copiilor cu un câine.

Referitor la vârsta copiilor care nu fac parte din familie și vin în vizită, un ciobănesc caucazian nu va considera ca fiind o amenințare niciun copil sub vârsta adolescenței. Odată ce copilul atinge adolescența, aportul hormonal i se schimbă și atunci intră în categoria adulților, pentru percepția câinelui, fiind astfel nevoie sa fie introdus personal către câine de către un membru al familiei.

3. Socializarea este esențială

Acești titani minunați nu sunt câini de apartament, este important pentru ei să aibă un spațiu exterior pentru explorare și pază. Pe de altă parte, nici să fie lăsați să  stea doar în curte, fără interacțiune umană nu ar fi un lucru benefic pentru ei. Este ideal ca timpul petrecut cu câinele să fie atât în casă cât și afară, iar acesta să fie expus la contact cu oameni in situații diferite în jurul casei. Astfel, tovarășul tău de încredere va fi prietenos atât cu copiii cât și cu adulți care vă trec pragul casei. Puteți citi aici mai multe informații despre primii pași în socializarea cu ciobănescul caucazian.

Un exemplu frumos de conexiune între copil și câine de la canisa noastră este Mușu, fiul lui Portos și al Hildei, care a mers la o familie din Constanța în 2015. Fetița în vârstă de 7 ani la acea vreme, Sara, s-a îndrăgostit de pufosul caucazian din primul moment și au dezvoltat apoi o relație foarte apropiată. Chiar au dormit împreună o vreme, până când Mușu a devenit prea mare ca să mai doarmă în pat. Au devenit prieteni, tovarăși de joacă, și au creat una dintre acele legături speciale între om și animal care sunt dincolo de raționament. Le puteți vedea frumusețea în fotografiile prezente în articol.

În încheiere putem spune că ciobăneștii caucazieni pot fi prieteni grozavi pentru copii dacă primesc atenția și dresajul de care au nevoie, de la vârstă fragedă. Ca proprietar, este nevoie să iei în considerare dimensiunea câinelui, instinctul său protectiv și nevoile sale de socializare pentru a-i facilita o interacțiune optimă cu copiii și cu oamenii în general.

Care este experiența voastră cu caucazieni și copii? Ne-ar plăcea să vă ascultăm poveștile! Ne puteți împărtăși în secțiunea de comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×