Close
       
Contacteaza-ne: +40 (765) 394 870

July 19, 2017

Dresajul Ciobănescului Caucazian

Dresaj Ciobanesc Caucazian

Răbdare, perseverență și calm, calitățile esențiale ale unui crescător de câini din rasa Ciobănesc Caucazian. Ciobănescul Caucazian este un câine cu care poți să ajungi foarte ușor să te înțelegi bine, dar dresajul de bază, creșterea într-un mediu armonios de la o vârstă fragedă și socializarea constantă sunt esențiale. Câinii văd familia în care cresc ca o comunitate cu poziții sociale bine stabilite, condusă de un lider. Dacă simte că liderul lipsește, se vede pus în situația de a prelua el această poziție. Pentru creșterea și dresarea cu succes a unui Ciobănesc Caucazian este necesar ca proprietarul să își asume și să își mențină întotdeauna poziția de lider alfa, iar cățelul trebuie să învețe să capete încredere în deciziile pe care liderul le ia. De asemenea, trebuie răsplătit de fiecare dată pentru comportamentul pozitiv,  acțiune ce îl face să accepte mai ușor poziția de lider a stăpânului și să aibă încredere în el.

Un prim pas în socializarea cățelului este deprinderea acestuia cu obiceiuri simple, dar importante. Este important să se simtă confortabil atunci când este ținut în lesă, când i se face baie sau atunci când stăpânul îi atinge mâncarea în timpul mesei. În general, Ciobănescul Caucazian vede lumea în mod suspicios, de aceea fiecare interacțiune cu lumea trebuie să fie cât mai plăcută posibil. Cățeii trebuie să socializeze și în afara mediului în care cresc și să fie scoși din curte de cel puțin două ori pe săptămână pentru a face față unor situații cât mai variate. Situațiile noi, dar și socializarea cu persoane din familie și din afara ei îl fac mai maleabil și mai puțin violent atunci când se simte amenințat sau atunci când i se încalcă teritoriul.

Câinii din rasa Ciobănesc Caucazian sunt inteligenți și învață repede, chiar dacă uneori se pot dovedi încăpățânați și greu de stăpânit. Sunt câini care gândesc și își calculează acțiunile, dar care pot reacționa violent în condiții de stres.

Înainte de a-l învăța comenzile de bază este important să stabilească o relație afectivă strânsă între câine și stăpân. Printre principalale comenzi de dresaj cu care câinele trebuie învățat sunt: șezi, stai, așteaptă, aici, pas, nu/nu e voie. Perioada de dresaj este în medie de patru-cinci luni, iar exercițiile trebuie să se bazeze pe trăsăturile lui principale: agresivitatea și protecția teritoriului. Chiar dacă a răspuns bine în perioada dresajului, nu trebuie să îi fie subestimate reacțiile.  Păstrați-vă tonul vocii ferm, hotărât și inflexibil, calmul și răbdarea.

Deși are nevoie de un dresaj constant, realizat cu răbdare, un câine Ciobănesc Caucazian poate deveni cel mai bun prieten al stăpânului său. Acest paznic înnăscut este un prieten de nădejde în orice situații, iar în momentele în care acționează violent stăpânul este singurul care îl poate liniști.

2 Comments on “Dresajul Ciobănescului Caucazian

[…] Primele trei luni ale acestui proces sunt esențiale. Trebuie să îl înțelegi și să îl înveți cum să se comporte nu doar în interiorul curții, ci și în afara ei. Odată deprinse abilitățile de socializare, va începe să prindă încredere și va fi mai puțin suspicios la ce se întâmplă în jurul lui. Află mai multe informații despre dresajul Ciobănescului Caucazian. […]

Reply

[…] de la tine îndrumare și să îți ofere înapoi respect. Poți afla mai multe informații despre dresajul Ciobănescului Caucazian, iar dacă îți dorești un pui din această rasă contactează-ne la numărul de telefon: 0721 […]

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×