Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

July 28, 2020

De ce să ne luăm un Ciobănesc Caucazian

Când vine vorba de rasa Ciobănesc Caucazian, cunoscută și sub  numele de “Câine Caucazian de Munte”, avem în față câini mari, ale căror instincte au fost antrenate să păzească turme de animale, pentru a ușura viețile ciobanilor. Dacă vă gândiți să alegeți această rasă pentru a vă însoți familia, e important să știți despre instinctele puternice de câini de pază și despre nevoia lor genetică de a munci. Iată câteva motive pentru care oamenii aleg Ciobăneștii Caucazieni drept companioni.

Sunt câini de pază eficienți

Caracteristica definitorie a rasei este aceea de gardian, transmisă pe linie genetică. Acesta a fost scopul pentru care această rasă a început să fie înmulțită în munții Caucaz acum 2000 de ani. Istoria atestă vechimea de peste două milenii a acestei rase, apărută din nevoia oamenilor de a își proteja turmele de oi și vite de prădători puternici precum urși și lupi. Așadar, acești câini sunt pregătiți oricând pentru a se lupta cu cei mai fioroși prădători.

Adaptați la vremurile moderne și la condiții mai puțin aprige, acești uriași gardieni vor apăra gospodăria și familia lor cu același instinct pe care l-au dezvoltat pentru a păzi turmele împotriva animalelor sălbatice. Asta înseamnă că este foarte important ca acești câini ciobănești să primească dresajul și socializarea necesare, pentru a fi cât mai prietenoși cu oamenii străini gospodăriei.

Sunt foarte frumoși

Acești câini sunt un spectacol atunci când îi privim, nu e așa? Acești giganți uriași au farmecul lor specific, cu statura lor impunătoare și blana lor de culoarea lupilor. Nuanțele blănii au variațiuni iar dimensiunile lor pot varia cu câțiva centimetri, în funcție de crescător și de specificul liniei de sânge, dar per ansamblu, frumusețea lor rămâne inconfundabilă.

Este esențial de știut că acești câini nu sunt câini de apartament și că au nevoie de spațiu de desfășurare și afară. În același timp, au foarte mare nevoie de interacțiune socială și în nici un caz să fie puși în lanț în curte. Așa că viitorii stăpâni de caucazieni au nevoie să vadă dincolo de frumusețea lor și să aibă experiență cu câini, pentru a putea primi un astfel de uriaș în familiile lor.

Sunt prieteni de nădejde pentru copii

Dacă sunt luați de când sunt pui, acești uriași blânzi pot deveni cei mai buni prieteni ai copiilor și pot deveni și câini de terapie dacă li se oferă dresajul necesar. Avem câteva povești de la canisa noastră cu câini care au devenit cei mai buni prieteni au copiilor, crescând împreună. Copiii le pot acorda mai mult timp și atenție decât adulții, și în același timp, simțul responsabilității și răbdarea sunt cultivate în copii cu ajutorul câinelui.

Sunt sănătoși

Ciobănescul Caucazian este o rasă destul de rezistentă, în special la temperaturi reci, și au o speranță de viață de 10-12 ani. Dieta lor e important să fie de calitate, pentru că se pot îngrășa ușor dacă nu sunt destul de activi, și au nevoie sa se simtă că sunt de folos, datorită naturii lor de câini muncitori. În afară de aceste aspecte, sunt câini rezistenți și sănătoși.

Dacă vreți să aflați și mai multe despre această rasă, puteți face cunoștință cu titanii noștri, le puteți citi poveștile și decide dacă vă doriți un companion caucazian de la canisa noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×