Close
       
Contacteaza-ne: +40 (765) 394 870

December 15, 2020

Activitati de joacă și distracție pentru ciobănești caucazieni

Călătoria în care vă îmbarcați atunci când adâugați un nou membru canin familiei va aduce cu sine o nouă gamă de activități de petrecere a timpului, datorită nevoilor sale de joacă și exercițiu. Un ciobănesc caucazian de munte este un câine mare și are nevoie constantă de stimulare mentală și joaca. Este un câine inteligent și are nevoie de interacțiune și activitate pentru a se simți bine și a nu începe să distrugă ce obiecte găsește în jur.

Am alcătuit o listă cu câteva activități de joacă și distracție pentru ciobănescul dumneavoastră, alături de sfaturi utile strânse din experiența noastră de peste douăzeci de ani cu această rasă superbă.

Plimbări în lesă și excursii

Plimbările în lesă cu ciobănescul caucazian sunt foarte importante de la o vârstă fragedă, chiar dacă locuiți la curte și credeți că are deja destul spațiu pentru mișcare. Mai întâi de toate, plimbatul în lesă stimulează mental câinele, oferindu-i peisaje și mirosuri noi. De asemenea, doza de mișcare pe care și-o iau din plimbări de minim 20 de minute zilnic este esențială.

Partea de socializare este foarte importantă pentru un ciobănesc caucazian, așa că este esențial să ieșiți cu câinele în afara curții, să îl învățați să meargă în lesă și să fie familiarizat cu alți oameni și alte animale. Puteți cere ajutorul unui dresor canin autorizat dacă nu aveți niciun fel de experiență cu câinii. Un dresor poate oferi o asistență extrem de importantă pentru a forma obiceiuri sănătoase câinelui de la vârsta cea mai fragedă.

Jucării

Jucăriile sunt esențiale pentru orice câine, doar e nevoie să fie alese în mod adecvat pentru temperamentul și dimensiunea rasei respective. Pentru câini mari cum sunt ciobăneștii caucazieni este important să achiziționați jucării la dimensiuni potrivite pentru a elimina riscul de înghițire. Puii au o perioadă în care le cresc dinții și vor căuta constant ceva să roadă prin curtea sau casa în care locuiesc. Ei de asemenea se pot plictisi ușor dacă nu au activități și sunt lăsați mai multe ore singuri. Din aceste motive este important să le lăsați la dispoziție jucării care le plac și le ocupă timpul.

Jucăriile de cauciuc cu piuitori sau cele de latex pot fi distractive, le pot arunca de colo colo și le face plăcere și sunetul. Jucăriile de tip Kong sunt de asemenea foarte bune pentru ros și omorât plictiseala. Ele se umplu cu mâncare iar câinele petrece un timp considerabil în a extrage fiecare bucățică de mâncare dinăuntru. Jucariile mentionate pot fi folosite și pentru a vă juca afară cu ele, aport sau să le ascundeți și să învățați câinele să le caute.

Mingiile și jucăriile de tip Freesbee sunt de asemenea foarte distractive pentru caucazieni, dacă le cumpărați de la un magazin pentru animale de unde să alegeți o dimensiune potrivită pentru câini mari. De asemenea, jucăriile de acest tip este cel mai bine să fie făcute din materiale flexibile pentru a evita orice risc de accidente pentru câini.

Dresajul canin și jocurile organizate

Mediul ideal pentru un câine ciobănesc caucazian este, desigur, cel pentru care a fost crescut, și anume stânele de oi. Câinii care locuiesc în zone rurale și au animale pe care le pot păzi își folosesc în mod natural instinctele pentru a-și face treaba și astfel toată lumea e mulțumită.

Totuși, majoritatea persoanelor care achizitionează ciobănești caucazieni nu au animale de turmă pe care aceștia să le păzească, așa ca ajută să fie introduse diferite jocuri pentru câini. Ei au nevoie să își folosească cumva energia și instinctele, așa că sunteți liberi să improvizați și să ii observați cum răspund când o faceți. “De-a v-ați ascunselea” poate fi un joc foarte bun, mai ales dacă aveți o grădină spațioasă, putând astfel să vă învățați câinele comanda “stai” și să îl invitați apoi să vă caute.

În afară de jocuri, o idee foarte bună sunt cursurile de dresaj canin unde sunt învățați să parcurgă trasee alături de stăpâni, agilitate și obediență. Acestea ajută enorm la conexiunea între stăpân și câine și de asemenea învață stăpânul lucruri esențiale despre cum să se poarte cu câinele.

Acestea au fost propunerile noastre de activități de joacă și distracție pentru ciobănești caucazieni și proprietarii lor. Fiți sigur că viața dumneavoastră va fi plină de dinamică și culoare alături de acest tip de câine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×