Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

April 25, 2018

Gunoiul, locul preferat al câinilor

cainii si gunoiul

Toți proprietarii de câini trebuie să fi observat, cel puțin o data, un prost obicei specific naturii lor: tăvălitul prin materii rău mirositoare. Încă nu știm o explicație potrivită, dar potrivit anumitor studii, aceștia încearca să-și ascundă mirosul pentru nu fi reperați de alți căței. Se pare că orice gunoi, materie fecală sau alta materie cu miros mai puțin plăcut, pare să atragă ca un magnet specia canină.

Acest lucru neplăcut este destul de greu de observat de către stăpân în cazul în care obisnuiți să-l îmbăiați rar (așa este recomandat). În cazul in care obișnuiți să vă îmbăiați câinele mai des, veți constata că după fiecare baie, câinele dumneavoastra va căuta cu insistență locuri rău mirositoare în care să se tăvălească.

Dacă veți încerca să corectați acest obicei, să știți că sunteți predispuși eșecului, întrucât această manifestare este perfect normală pentru toate speciile de câini. Instinctul acesta este mult prea puternic accentuat pentru a fi îndreptat prin dresaj.

Este o singură soluție în cazul acesta: să observați care sunt momentele în care are tendința de a căuta locurile urât mirositoare și să nu-l lăsați să se îndrepte spre ele.

Este foarte util să vă asigurați că știe comanda “vino aici”. Dacă este obisnuit să răspundă de fiecare dată la chemare, îl puteți face să uite de intenția de a se tăvăli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×