Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

April 15, 2018

Depresia la câini. Despre simptome, cauze, soluții și antidepresive.

Depresie câini

Toată lumea știe că oamenii pot suferi de depresie. Dar câți dintre voi știți că inclusiv cățeii noștri dragi pot avea aceeași afecțiune? Vă puteți da seama ușor dacă depresia a început să își pună amprenta și pe animalul vostru de companie deoarece simptomele pot fi similare cu cele ale oamenilor.

Simptome

  Scăderea apetitului, chefului de joacă și somnul excesiv pot fi primele semne de întrebare. Dacă vedeți cățelul obosit, încet și nu mai vrea sa interacționeze cu oamenii, e cazul să îl duceți la veterinar. Este foarte important să nu amânați foarte mult. Mai jos vă prezentăm câteva simptome comune care apar în cazul apariției depresiei:

  Schimbare de comportament
  Cățelul dumneavoastră poate deveni introvertit și va arăta ca și cum și-ar fi pierdut vitalitatea. Poate refuza joaca, plimbările și poate deveni ușor iritabil.

  Dormitul excesiv
  Dacă animăluțul dumneavoastră nu mai face nimic în afară de dormit, atunci e posibil ca el să sufere de depresie.

  Inactivitate
  Acesta este un simptom clasic al depresiei. Cățelul e posibil să decidă să stea toată ziua în locușorul său de dormit sau într-o altă zonă comfortabilă din casa.

  Lipsa poftei de mâncare
  Știm cu toții cât de pofticioși sunt în general cățeii. În cazul depresiei, această poftă dispare odată cu nevoia lui de a mai mânca. Acest simptom este cel mai evident.

Cauzele depresiei

  La fel ca la oameni, depresia câinilor poate fi declanșată din cauza mai multor factori:

  Abuzul
  În cazul în care animăluțul dumneavoastră a fost abuzat în trecutul lui de vechii stăpâni, aceștia pot arăta semne de agresivitate și depresie. Acest caz este similar ca în cazul oamenilor, când adulții își neglijează sau abuzează copii.

  Moartea
  Dacă stăpânul sau chiar frățiorii câinelui își pierd viața, cățelușul va fi devastat. În general, câinii au afecțiuni foarte puternice față de stăpân și de cei care îl înconjoară în viața de zi cu zi.

  Stăpân depresiv
  Dacă dumneavoastră suferiți de depresie, starea se va transmite inevitabil și câinelui. Foarte mulți oameni încearcă să se vindece de depresie prin adoptarea unui cățel, dar ei nu știu că pot afecta animalul prin comportamentul lor.

  Mediul înconjurător
  Cățelul pune atât de mult suflet în tot ceea ce îl înconjoară, încât poate intra în depresie chiar și atunci când schimbă domiciliul în cazul în care vă hotărâți să vă mutați într-o casă nouă.

  Singurătatea
  Dacă sunteți o persoană ocupată și stați mai mereu plecat de acasă, ar fi bine să nu adoptați niciun animal de companie. Dacă vă izolați cățelul pentru o perioadă îndelungată, ați putea fi capabil de a experimenta tristețea cățelului care însoțește singurătatea.

Cum să îl vindecați

  Compasiune
  Oferiți-i toată dragostea de care are el nevoie prin acordarea unei atenții extra.

  Jucați-vă cu el
  Puteți face ceva nou sau puteți să vă jucați jocuri distractive. Scoateți-l afară sau duceți-l într-un parc pentru animale.

  Socializați
  Dacă animalul dumneavoastră de companie simte lipsa unui frate cu care s-a jucat înainte, îl puteți ajuta prin al duce în locuri unde sunt și alți căței.

Antidepresivele pentru câini

Acestea ar trebui să fie folosite ca o ultima opțiune. Ar trebui să încercați să detectați cauza depresiei cățelului și să o tratați prin metode naturale ca petrecutul unui timp mai îndelungat cu el.

Antidepresivele pot înrăutăți starea câinelui și nu putem spune că este cel mai potrivit tratament pentru ei. Antidepresivele cunoscute pentru câini sunt: Clomicalm, Prozac și Zoloft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×