Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

September 17, 2017

Cum te impui în fața puiului de Ciobănesc Caucazian?

Cum sa te impui in fata unui ciobanesc caucazian

Ți-ai cumpărat un Ciobănesc Caucazian. Ce faci în continuare? Cum creezi o relație stabilă și de încredere cu el? Sunt doar unele dintre întrebările pe care și le pun posesorii de câini. În cazul Ciobănescului Caucazian, modul în care relaționezi cu el în primele zile este foarte important. Auzi de cele mai multe ori că trebuie să fii dominant în fața unui Ciobănesc Caucazian și să te impui, dar ce înseamnă asta și cum trebuie să abordezi relația cu câinele tău?

Pentru mulți dintre oameni, să fii dominant înseamnă să adopți o atitudine autoritară, să fii aspru și agresiv și chiar nervos atunci când câinele face ceva greșit. Este o abordare cât se poate de incorectă. A domina înseamnă a te situa pe o poziție superioară, a exercita autoritate sau influență, a fi lider. Câinii, în general, au nevoie de un lider, de conducere și de îndrumare. Nehotărârea stăpânului îl face și pe câine instabil, un stâpân care nu arată încredere nu va avea un câine care să îl asculte. Ciobănescul Caucazian este unul dintre cei mai temperamentali câini și nu ezită să își asume poziția de lider dacă stăpânul nu se impune cu adevărat în fața lui.

Are nevoie, în primul rând, să știe care este locul lui în comunitatea în care trăiește, să fie tratat cu respect, la fel ca oricare alt membru al comunității. Ani la rândul a fost unul dintre cei mai puternici câini de protecție și are un simț dezvoltat al apărării teritoriului. Poate reacționa agresiv când cineva pătrunde pe teritoriul lui, de aceea este nevoie ca stăpânul să se impună în fața lui, să îi arate când greșește, iar el să capete încredere în deciziile stăpânului. Deși uneori Ciobănescul Caucazian poate da semne de încăpățânare și poate fi stăpânit cu greu, odată ce ajungi să construiești o relație de încredere cu el, devine un câine docil, iubitor și jucăuș.

Rolul nostru, ca stăpâni și crescători, este să ajutăm câinii să își păstreze și să își dezvolte instinctele naturale, să îi tratăm ca atare, să le oferim un mediu sănătos. Nu trata Ciobănescul Caucazian în mod agresiv, fii calm, dar sigur și încrezător pentru ca el să aștepte de la tine îndrumare și să îți ofere înapoi respect. Poți afla mai multe informații despre dresajul Ciobănescului Caucazian, iar dacă îți dorești un pui din această rasă contactează-ne la numărul de telefon: 0721 001 556.

×