Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

April 2, 2018

Povestea uriașului Ares, cel mai mare Ciobănesc Caucazian ajuns în Africa

Cel mai mare Ciobănesc Caucazian

Zilele trecute răsfiram ceva albume foto mai vechi și uite așa ne-am adus aminte de Ares. Voi nu cred că îl cunoașteți, dar fiindcă e un exemplar deosebit, ne-am hotărât să scriem un articol despre povestea lui și cum după lungi peripeții a ajuns în Africa. Ares s-a născut în canisa noastră, părinții fiind Titan și Fenia de Bolintin-Deal. Acesta la doar un an și câteva luni a depășit talia tatălui său (care by the way, e și el gigant) ceea ce îl face cu adevărat un exemplar rar. E unul din cei mai mari câini de Ciobănesc Caucazian, atingând 90 cm la greabăn. Și ca să fie totul ca la carte, pe lângă statura impunătoare, Ares mai are și alte calități. Acesta e un mascul activ, foarte echilibrat din punct de vedere comportamental, prietenos în preajma stăpânului și întotdeauna e gata să-i ia apărarea în cazul unui potențial pericol.

Fiind un câine mai mult decât impunător, Ares a ajuns să aibă mulți fani, din diferite colțuri ale lumii, drept urmare mai multe persoane și-au arătat interesul pentru acesta. Romaric, un tip tare simpatic din Africa ne-a contactat insistent și ne-a convins că dacă îl vom trimite pe Ares în Ghana, acesta va fi pe mâini bune. Toate bune până aici, însă o adevărată problemă era că din cauza taliei lui, nicio companie aeriană care efectua zboruri din România nu îl putea transporta, iar cușca pe care trebuia să i-o construim depășea cu mult dimensiunile ușii avionului.

Am contactat agenți de transport aerian, din toată Europa, de la Ungaria, Cehia, Slovacia, pana la Germania și chiar Marea Britanie. Singurele vești bune le-am primit de la un agent din Cehia, doar ei ne-au spus că puteau gestiona un astfel de transport. După ce am stabilit detaliile cu agentul de transport aerian, cușca specială în care avea să plece Ares a fost construită chiar în Cehia, având următoarele dimensiuni: 150 x 80 x 110 cm (lungime x lățime x înălțime). Mai în glumă, mai în serios, a fost o adevărată provocare atât pentru noi, cât și pentru cei de la compania aeriană.

O altă provocare pentru noi a fost să ducem câinele din România până în Cehia. Cea mai bună soluție a fost să parcurgem cei aproximativ 1300 de km cu mașina. Asta ne-a permis să îi luăm lui Ares chiar și un companion, un puiuț de doar câteva luni, care să-l însoțească până în Praga.

Spectacolul a început abia când am ajuns pe Aeroportul Internațional din Praga, acolo unde trebuia să ne întâlnim cu transportatorul. Toți oamenii, inclusiv personalul din aeroport, erau uimiți, îi făceau poze și se întrebau curioși de rasa acestuia. Altfel spus, și acolo Ares s-a simțit ca o adevărată vedetă. Apoi a sosit momentul în care a trebuit să ne luăm rămas bun. Ne-am despărțit cu greu, însă știam ca Ares va avea o viață cel puțin la fel de bună ca până acum.

Apoi, dacă tot eram în Praga și am terminat destul de repede la aeroport, fiind încă zi afară, am decis să-i facem o vizită lui Nikolas De Bolintin-Deal, un alt mascul de Ciobănesc Caucazian din canisa noastră ce locuiește la marginea orasului Praga. Nikolas este cu 7 luni mai mai mare decât Ares, fiind tot din Titan, dar dintr-o altă mamă, pe nume Sasha. Și acesta este un mascul deosebit, de data aceasta nu tot datorită staturii ci datorită culorii lui aparte, chiar unică aș putea spune, o nuanță de galben. Acesta este și motivul pentru care a și fost ales de către proprietara lui, Magdalena, aceasta deținând și o femelă cu o culoare asemănătoare. Nikolas a fost foarte bucuros să ne revadă, fiind un mascul iubitor, cu un caracter blând și totodată un câine jucăuș.

A doua zi dimineață ne-am pus în mișcare spre România, iar în timpul acesta am primit și vești de la Romaric cum că Ares a ajuns cu bine. Romaric a ținut cont de sfaturile noastre și a venit cu un Jeep destul de spațios pentru a-l transporta pe Ares, însă partea cea mai amuzantă a fost când ne-a zis că nu se aștepta să nu îl poată lua pe acesta în Jeep și că a fost nevoit să vină cu o camionetă. A fost o colaborare frumoasă cu Romaric și ne bucurăm că toată familia lui a fost încântată de Ares, inclusiv băiețelul lui de doar 3 ani, dar și vecinii lui care se bucură și se minunează de fiecare dată când Romaric îl scoate pe Ares la plimbare.

În continuare păstrăm legătura cu Romaric, iar Ares este foarte bine, chiar dacă pentru moment acesta a fost mutat în țara vecină, Burkina Faso, la părinții lui Romaric, deoarece acesta are un job care nu îi permite să petreacă foarte mult timp cu Ares, dar și acolo se bucură de atenția pe care trebuie să o primească orice vedetă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×