Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

March 14, 2018

Câinii pot mânca avocado!

Câine mănâncă avocado

“Oare pot să îi dau câinelui meu puțin avocado?”; “Dacă o să îi facă rău?”; “Dacă e alergic?” Dacă, dacă, dacă. Se pare că mitul a fost rezolvat, iar avocado este chiar benefic pentru campionii noștri. Acesta joacă un rol important pentru îndeplinirea cerințelor nutritive din corpul câinelui. Adesea câinii pot fi nebuni după avocado încercând a vă convinge să le dați. Dacă observați că Ciobănescul Caucazian deținut de dumeavoastră nu mănancă, nu vă faceți griji, depinde de gustul fiecărui câine.

Persinul este elementul care a creat confuzie în lumea stăpânilor de câini. Persinul este un element care se regăsește în avocado. Este toxic pentru unele animale, dar atenție, pentru câini nu este! Dacă vă hrăniți câinele cu avocado, asigurați-vă că îl serviți doar cu pulpa din fruct. Înlăturați coaja, semințele și frunzele fructului.

Acest fruct poate fi un super-aliment pentru câinele tău. Mai jos vă vom prezenta avantajele consumului de avocado la câini:

  Este cea mai bună sursă de vitamina A și ajuta la circulația sângelui;
  Acesta conține vitamina E și vitamina C, care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și a oaselor. Vitamina C ajută la conservarea celulelor la câini și le protejează de daune;
  Este antiinflamator;
  Conține o cantitate mare de Omege 3. Omega 3 din dietă elimină problemele de concentrare;
  Este o sursă bună de Niacină.
  Conține proteine, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și ajută la prevenirea câinilor de diverse boli.
  Bună sursă de fibre. Fibrele sunt un fel de carbohidrați care pot ajuta la mișcarea intestinului unui câine. Ajută câinii să se elibereze de probleme de stomac, cum ar fi diareea;
  Avocado este bogat în potasiu, care ajută la protecția împotriva bolii oaselor. Ajută la creșterea rezistenței oaselor. De asemenea, ajută la creșterea rezistenței musculare.

Puteți administra cam o jumătate de avocado câinilor mai bătrâni, o dată pe săptămână, ca tratament, iar puilor le este suficientă și o bucățică mică. Țineți cont că un exces de avocado la o singură masă poate dăuna câinelui dumneavoastră. Aceasta poate cauza o creștere a dimensiunii și greutății câinelui, care poate crea o problemă ulterioară. De exemplu, datorită greutății mari și creșterii dimensiunii, un câine poate deveni inactiv, lent și slab.

Țineți cont că avocado poate fi un fruct foarte important din masa câinelui dumneavostră, atâta timp cât nu este consumat în exces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×