Close
       
Contacteaza-ne: +40 (750) 862 853

April 5, 2020

Câinele îți poate îmbunătăți starea de sănătate

Cumpara un pui de ciobanesc caucazian

Mulți oameni nu își pot imagina viața fără un animal de companie. Pe lângă faptul ca aceștia oferă dragoste, protecție și companie, câinii nu sunt considerați a fi simple animale, deoarece rolul acestora este de a oferi sprijin moral și, în unele situații, de a-și ajuta stăpânii să depășească perioade dificile din viața lor precum stresul și anxietatea.

Câinii, conform studiilor, datorită mirosului lor foarte bine dezvoltat, pot da semnale miraculoase, cum ar fi detectarea cancerului, anunțarea unui accident vascular cerebral sau a scăderii nivelului de zahăr din sânge. Unii câini își pot avertiza stăpânii diabetici asupra scăderii periculoase a glicemiei înainte ca aceasta să se manifeste, aceștia putând preveni criza mâncănd ceva dulce. Explicația acestor capacități constă în faptul că animalele reacționează la schimbări chimice ale corpului, care emana un miros deosebit.

Un aspect foarte important îl constituie cazul copiilor care suferă de tulburare deficitară de atenție, cu sau fără hiperactivitate, sau de autism. Astfel de copii au atât de multă energie, încât adesea le este greu să se concentreze. Având grijă de un animal domestic, ei au sarcini specifice care necesită atenție și pentru care pot fi responsabilizați. Legătura copilului cu animalul favorizeaza dezvoltarea încrederii în sine și îi dă un sentiment de liniște și siguranță. Copiii autiști prezintă adesea un deficit în interacțiunile cu alte persoane. Se pare că animalele au o capacitate uimitoare de a le atrage și reține atenția, putându-i încuraja astfel să realizeze activități legate de integrarea lor senzorială, ușurându-le astfel viața.

În plus, câinii îi pot face pe stăpâni sa fie mai activi. Unii se mișcă greu din fotoliu și fac puțină mișcare, chiar dacă acest lucru este bun pentru propria sănătate. Însă pentru ca patrupedul lor să se simta bine, trebuie să meargă pe jos cel puțin o jumătate de oră pe zi, exercițiu bun pentru menținerea în formă atât a animalului, cât și a stăpânului. În plus, este un bun mijloc de prevenire a obezității, dar și a osteoporozei și a artritei reumatoide.

Unii câini au fost instruiți pentru a trăi și lucra cu pacienți epileptici, alții au fost învățați să latre și să îi avertizeze pe părinți când copiii au crize și nu se află în câmpul lor vizual. Câteva sarcini pot fi îndeplinite de câini pentru a ajuta pacienți bolnavi de Parkinson să trăiască mai mult timp independent. Acești câini pot aduna obiecte căzute sau se pot duce să aducă obiecteâ necesare. Pot deschide și închide uși sau aprinde lumina cu labele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×