Rețete de mâncare pentru Ciobănești Caucazieni și alți câini

Ce te poate face fericit mai mult decât bucuria din ochii cățelușui tău atunci când vede o porție de mâncare delicioasă și sănătoasă?
Mai jos veți găsi niște rețete formidabile pe care Ciobăneștii noștri Caucazieni le îndragesc enorm.
Orez cu legume și carne de vită/pasăre
Ingrediente (pentru 2 mese, câine de 7-10 kg):
100 gr. de orez (spartură de orez)
100 gr. carne de vită / carne de pui
50 gr. ficat de vită (opțional)
50 gr. morcovi
50 gr. țelina, păstârnac, pătrunjel rădăcină (opțional)
Se pune carnea și ficatul la fiert. Se fierbe până se fragezește (în funcție de calitatea cărnii și de vasul folosit, 1/2-3/4h), apoi se adaugă legumele rase sau pasate și orezul. Se fierbe înca 15 minute, se scurge de apă și se lasă să se răcească. Carnea se taie pe bucăți mici iar pe ficatul și pe legumele se răzuiește și se amestecă cu orezul. După ce s-a răcit, se poate împărți mâncarea în mai multe porții pe care le păstrez în frigider (sau la congelator dacă știu că nu o să-i dau în urmatoarele 3,4 zile) până când vine ora mesei.
Pește cu fulgi de ovăz și iaurt
Se curăță peștele, se scot oasele și se fierbe după care se mărunțește. Se amestecă cu fulgii de ovăz și cu iaurtul și se poate servi.
Ingrediente:
325g pește dezosat (se recomandă pește proaspăt, nu la conserva)
200g iaurt
1-2 pungi de ovăz de mărime medie
Carne de pui cu morcov și cereale
Se dă carnea de pui în clocot. Se scurge apa și se pune din nou la fiert și apoi se dezosează. În zeama de la pui se adaugă morcovul ras sau tocat și cerealele (ovăzul și arpacașul) și se lasă să fiarbă.
Orezul se fierbe separat. Cât timp fierbe orezul se poate mărunți carnea de pui. În final în supa de pui se adaugă orezul cu carnea de pui.
Ingrediente: (2-3 mese pentru un câine de ~35kg)
250g ovăz
250g arpacaș
350g morcovi
500g orez
500g carne de pui
un praf de sare
Paste cu brânză dulce
Se fierb pastele, se scurg de apă și se pun într-un castron. Peste ele se adaugă brânză de vaci și iaurt. Se amestecă până ce brânza cu iaurtul formează un sos gros care leagă pastele. Se lasă la răcit până când pastele ajung la temperatura camerei apoi se pot servi.
Ingrediente:
200g branză de vaci (cat mai slabă)
250g paste
200g iaurt
un varf de cuțit de sare
Sperăm că rețetele de mai sus să fie pe placul prietenilor tăi patrupezi și te sfătuim să intri aici dacă vrei să afli mai multe despre alimentație și cum să hrănești un Ciobănesc Caucazian.